Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


vrijdag 2 januari 2015

Sky and something yellow

Ohoh, eerste dag van het nieuwe jaar en ik maak geen foto. Met voorbedachte rade, dat wel. Gisteren was de lucht grijs, grijs met grijs daartussen. Erg saai. Vandaag is het een stuk beter, met een beetje variatie. En als je goed kijkt, zie je nog een vliegtuig gaan.

Voor iets geels ben ik lekker aan het spelen geweest met draad en een fleurige achtergrond. Vervolgens vond ik het best lastig om de beste uit te kiezen, maar dit is hem geworden.


Maar toen ik de foto's op de computer bekeek, viel het me op dat de foto met torpedomeerkoet, zoals ik ze noem, ook wat gelig was. De keuze werd ineens wat lastiger, dus plaats ik deze ook.


Wanneer een meerkoet zo zwemt, durven andere meerkoeten vaak niet in de buurt te komen. Je ziet ze twijfelen met z'n tienen: riskeren we mens met hond of gaan we toch het water in. Over het algemeen zijn mens met hond toch enger, maar 'lopen' ze over het water, zo snel mogelijk de torpedomeerkoet voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten