Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zondag 11 januari 2015

I see

Meer dan 10 jaar terug maakte mijn moeder samen met mijn kinderen een stel grappige poppen van bloempotten. Ruim 10 jaar stonden deze poppen in de tuin op een stellingkast. "Staan die daar nou nog?" vroeg mijn moeder laatst. Zij is niet zo van het bewaren. Mogelijk was ze verbaasd dat ik die poppen écht grappig en leuk vond. Dat kan ook nog. Of ze schuift het weer op mijn gebrek aan opruimwoedes.

Gisteren maakte de wind een beslissing voor mij. De poppen waaiden om. Geen idee waarom dat nu ineens zo gebeurde. Het is niet zo dan dat het nu veel harder waait dan het de afgelopen 10 jaar gedaan heeft. "Mooi, kun je ze nu weggooien" was mijn moeders reactie, toen ik het haar vertelde. Ook de kinderen reageerden vrij lauw met een "Oh, oké" zoals pubers dat kunnen. Kennelijk ben ik de enige, die treurt om deze huisvlijt van weleer.


Ze zijn vast wel te repareren, maar misschien is hun tijd gewoon geweest.

Ik zag ook de foto-opdachten van de nieuwe week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten