Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


donderdag 15 januari 2015

Old

"Ik weet wel wat, maar dat zeg ik maar niet", aldus mijn (liefhebbende?) zoon, toen ik hem om ideeën voor het onderwerp vroeg. Ja, inderdaad, hij bedoelde een selfie. De schat.

Dus keek ik maar verder rond. En als ik bij mij in huis rondkijk, zie ik al snel boeken. Oude boeken. Geweldig! Zoals ze ruiken, het taalgebruik en ook de herinnering. De boeken links: 'Het warme Vossehol', 'Pinkeltje' en 'De honden van prof. Poespas' zijn van mijn moeder en oom geweest. Mijn oma las ze voor op die heerlijke woensdagmiddagen dat zij op mij paste, terwijl mijn moeder werkte. Later las en herlas ik ze zelf meerdere malen.

De boeken rechts heb ik later tweedehands gekocht. Klassiekers; 'Onder moeders vleugels' en het vervolg daarop 'Op eigen wieken'. 'Ivanhoe' van Sir Walter Scott, wie kent hem niet? 'De Talisman' van diezelfde schrijver zegt me dan weer helemaal niets. Tot mijn schande moet ik zeggen, dat ik hem ook (nog?) niet gelezen heb.

Het beeldje heb ik geërfd van  mijn andere oma en vond ik er wel mooi bij passen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten