Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


dinsdag 9 februari 2016

Family

Een paar maanden terug leerde mijn dochter hoe je kraanvogels vouwt. Zelfs kwam ze hiermee in aanraking, doordat een lerares was begonnen met kraanvogels voor de slachtoffers van de MH17. Volgens een Japans gezegde gaat iemand die 1000 kraanvogels vouwt een lang en gelukkig leven tegemoet. Betreffende lerares begon het project ter nagedachtenis van een vriendin, die overleed bij de ramp.

Afgelopen jaar zag ik dochter bij vlagen vogeltjes vouwen. Ik gebruikte er zelfs één  voor een foto. Dit weekend gaf ik aan het ook wel te willen leren. Vanavond kwam mijn dochter bij mij met een stapel vouwpapiertjes en deed het me voor. Zo vouwden we al snel een hele familie bij elkaar.

Kraanvogels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten