Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


woensdag 1 april 2015

Lunch

Pompoen! Ik heb dit enige tijd terug ontdekt. Ik kende het natuurlijk wel als eten, in het Caraïbisch gebied maakten ze heerlijke soep, maar zelf vond ik het een onhandige groente. Schillen is lastig, snijden best zwaar en uithollen is me nog nooit gelukt.

Sinds enige tijd volg ik een dieet (misschien hierover nog een keer meer) en één van de gerechten die ik wél mag is pompoen. Gelukkig hebben we internet en gelukkig zijn er ook makkelijke gerechten met pompoen. Ook fijn: de schil hoeft er eigenlijk helemaal niet af, blijft alleen het snijden over, maar ook dat went.

Geroosterde Pompoen van Jamie Oliver

Het recept is als volgt: Simpele geroosterde pompoen uit de oven, een recept van Jamie Oliver:
Ingrediënten: 

 • 1 (fles)pompoen, gehalveerd, pitten verwijded en in plakken gesneden
 • naaldjes en blaadjes van wat takjes rozemarijn, tijm en salie
 • olijfolie, peper en zout. 

 1. Verwarm de oven voor op 190 ºC
 2. Verdeel de plakken pompoepn over een bakplaat, bestrooi ze met de rozemarijn, tijm en salie plus wat zout en peper, besprenkel met olijfolie. Schep alles door elkaar, zodat de plakken pompoen rondom door de olie en kruiden worden bedekt. 
 3. Rangschik de plakken in een enkele laag en rooster ze 35-45 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is en donkerder goudkleurige randjes heeft. Keer de plakken halverwege voorzichtig om. 

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik de kruiden in een potje doe met de olie en deze vervolgens met een kwast over de plakken verdeel. Zoals te zien is, worden de puntjes bij mij niet 'iets donkerder' maar gewoon zwart. Het is inmiddels wel een favoriet gerecht. Hoewel het aangeraden wordt bij risotto of couscoussalade, vind ik het lekker als hartig tussendoortje. Of bij de lunch.

Verder moet ik nog wat doen aan de kleur van mijn foto's in mijn 'studio', het ziet er een beetje oranje uit. Of ik moet een beter bewerkingsprogramma, dat is tenslotte ook nog een wens op 'het lijstje'

Voor de volledigheid volgt hier nog 'Zen' van afgelopen zondag.

1 opmerking:

 1. mij lijkt je studio toch wel te voldoen
  de pompoen ziet er heel lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen