Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zaterdag 11 april 2015

This smells so good

Wow, wat ruikt hier zo lekker?

Ze stonden vroeger bij de ingang van mijn flat. Ze vielen mij niet op, de struik is niet buitengewoon mooi. De bloemen wel fleurig geel, daar houd ik van, zeker in de winter en het vroege voorjaar..  koud met de belofte van lente. Maar als het 's morgens wat nevelig was, hing hun geur door de hele straat. Heerlijk!

Tijdens mijn werk voor de gemeente Groningen, kwam ik erachter hoe de plant heet. Mahonia. Dit bracht bij mij de associatie met mahoniehout en mahoniekleurig, maar daar heeft de plant niets mee te maken. Er zijn verschillende ondersoorten, dit is vermoedelijk de variant 'Japonica'.

De bloemen zijn van dichtbij eigenlijk best bijzonder.


De struik oogt over het algemeen wat rommelig. Toch is elke struik die zo fleurig én geurig bloeit in het dorre en koude jaargetijde bij mij een favoriet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten