Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


maandag 20 april 2015

This happened

Vorige week was het precies 70 jaar geleden dat Groningen bevrijd werd door Canadezen. Het werd herdacht met een 'replay' van het gevecht. Grote tanks op de Grote Markt, zo heb ik begrepen.

In 1995 werd het Bevrijdingsbos gesticht aan de rand van Groningen. Het 'Maple Leaf' staat in het water, er zijn bomen geplant en er zijn nog meer monumenten, ter nagedachtenis aan deze dag en de Canadese helden, die ons bevrijdden. Elk jaar komen er nog veteranen herdenken op 11 april. Dit was natuurlijk een bijzonder jaar. 70 jaar is lang, er zijn niet veel veteranen meer over.Geen opmerkingen:

Een reactie posten