Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


donderdag 2 april 2015

Building

Tijdens de introductie van het voortgezet onderwijs kreeg mijn zoon een rondleiding door onze stad. Toen wij later vroegen wat hij zoal gezien had was zijn antwoord: "Gewoon, gebouwen". Dit is inmiddels een vaste uitspraak in ons gezin.

We hebben veel mooie gebouwen in Groningen. Mooie oude gebouwen, maar ook veel speciale nieuwe, die niet altijd meer zo nieuw zijn. Ik ging na het eten nog even op pad, wilde onze voetbaltempel de Euroborg gebruiken voor deze opdracht. Als de foto goed genoeg zou worden, wilde ik hem gebruiken om een ansichtkaart te maken voor postcrossing. Er wordt vaak gevraagd om voetbalstadions. 

Onderweg werd ik afgeleid. Ik zag onze 'Aperots', het gebouw van de Gasunie. Ooit het mooiste nieuwe gebouw van Nederland. Maar ook het 'Cruiseship', het nieuwe gebouw van DUO en de Belastingdienst. De 'Tasmantoren' speelde al eerder door mijn hoofd. En dan wordt er ook nog een brug gebouwd, in het Engels ook te gebruiken, en zag ik een duif met een takje in zijn snavel, op weg naar zijn nest in aanbouw. 

Het is de Tasmantoren geworden, omdat de naam Abel Tasman in Australië als het goed is wat betekent. In elk geval voor mensen uit Tasmanië en Nieuw Zeeland, zou je denken. Wat mooier weer was leuk geweest, maar dat het droog was al heel prettig. 


Dit nieuwe gebouw van DUO en de Belastingdienst werd vanwege zijn vorm al snel het Cruise ship genoemd.

3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Leuk dat je weer langskomt :)

   Ja, inderdaad speciaal. Als je googlet op 'gasuniegebouw' zie je die 'apenrots' die ik beschrijf. Weer heel anders, maar ook zéker zo mooi!

   Verwijderen
 2. De reactie van jouw zoon doet mij denken aan een antwoord van een dame die gevraagd werd wat te gaan op vakantie.
  'Gewoon, genieten', zei ze.
  Vraagsteller herhaalde de vraag: Genieten, ja, natuurlijk. Maar hoe bijvoorbeeld, ging ze iets speciaals doen?
  Waarop de dame na een loze blik op de vraagsteller, haar antwoord herhaalde; ze zei het zonet toch al duidelijk: 'Genieten'.

  BeantwoordenVerwijderen