Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zondag 22 maart 2015

Leaves

Hij bloeide alweer vroeg, bij mij in de tuin, het breed longkruid. Ooit gepoot of gezaaid door de vorige bewoner, toch al meer dan 19 jaar terug, kwam het plantje een paar jaar terug zomaar op in de tuin. En ik vind 'm mooi. De verschillende kleuren van de bloemblaadjes ook heel apart.


Volgens natuurgenezers zou de plant helpen tegen longziektes. Dit werd afgeleid aan de bladvorm, die op een zieke long lijken. Ik heb het nooit geprobeerd, had het ook niet nodig. Volgens wikipedia is de geneeskracht van deze plant ook nooit aangetoond, terwijl op de site van 'Mens en gezondheid' te lezen is dat thee van longkruid vocht- en slijmafdrijvend is, wat zou helpen bij hoest en zelfs bronchitis. En misschien zou ik een aftreksel van het blad eens moeten proberen op mijn droge handen. Hoewel niet alles wat natuurlijk is als 'dus gezond' en onschadelijk gezien kan worden, gaat voor dit plantje en de uitwendige toepassing 'baat het niet dan schaad het niet' waarschijnlijk wel op.

Volgt hier nog het lijstje met de opdrachten voor komende week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten