Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zondag 7 december 2014

Weekends are for...

Eigenlijk zouden we vandaag met het gezin naar de dierentuin, echt een weekend-uitje. Maar zoon werd ziek, dus dat kon niet doorgaan. Daarom besloot ik lekker naar het Groninger museum te gaan.

Maartje Korstanje
Ik was zeer onder de indruk van werk van Maartje Korstanje. Vooral de installatie, waarbij klei als doeken over houten rekken hangt. Het voelde heel bijzonder, om daar doorheen te lopen. Haar werk paste goed bij het werk van Nacho Carbonel, die iets met stoelen lijkt te hebben.

Nacho Carbonell
De tentoonstelling van Jan Albert Sichterman viel me wat tegen. Vooral veel porselein,  ik heb daar niet zoveel mee. Dat kan natuurlijk. De maquettes van Mendini voor het museum  waren leuk om te zien. Ik vraag me af hoe hij uiteindelijk voor het huidige ontwerp heeft gekozen. Enigszins verbolgen was ik door de opmerking van een andere museumgast over de maquette van het openbaar toilet van Rem Koolhaas en Erwin Olaf. "Die zal wel in Amsterdam staan en niet in Groningen".. Duidelijk dat deze man er geen verstand van heeft.

Maquettes van Mendini 
Na een heerlijke verste muntthee verliet ik in het donker het museum weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten