Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zaterdag 6 december 2014

Joy

Zoveel dingen waar ik plezier van heb. Vandaag koos ik, weer eens, postcrossing.

Ik vind het niet alleen leuk om kaartjes uit de hele wereld te ontvangen en te zien dat mensen moeite voor me deden. Ik vind het minstens zo leuk om een nieuw adres aan te vragen "welk land zou het zijn?", het profiel te bekijken, een kaartje uit te zoeken, er wat leuks van te maken, te sturen en vervolgens ongeduldig te wachten tot de 'hurray'  in de digitale postbus komt. Is deze enthousiast? Is de ontvanger net zo enthousiast als ik over de kaart die ik uitzocht? Had ik het goed geschoten?

En tussendoor is het sowieso leuk om in kaartenwinkels te anticiperen op mogelijke verzoeken en alvast wat kaartjes te kopen. In de 827 dagen dat ik lid ben is mijn voorraad kaartjes niet kleiner geworden, eerder groter. Na zo'n 2 jaar heb je al vele voorkeuren voorbij zien komen en het is leuk om op voorhand voor een volgend verzoek al een kaartje te hebben. 

Vandaag ging Shirley Tempel naar Kazachstan (een nieuw land voor mij om heen te sturen), een klompenmaker naar Japan en een stadsgezicht naar Indonesië. 


Vorige maand bezocht ik ook het forum van postcrossing eens en daar ontdekte ik de 'Random act of Smileness' (RAS). Al jarenlang kiezen mensen elke maand een goed doel, waar iedereen kaartjes heen kan sturen. Vorige maand waren het zieke kinderen in Polen. Er is een site waar deze opstaan, elk kind zette hierop wat hij of zij leuk vindt. De kinderen kregen elk zo'n 2-3 kaarten. 

Deze maand een dagbesteding/school in Kenia. Zij vragen om educatieve kaarten. Ik stuurde het alfabet, getekend met veel dieren uit Flow magazine, en een Nederlandse vlag. 


(een opmerkzame lezer zal het zijn opgevallen dat ik 'Me' overgeslagen heb.. )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten