Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zaterdag 6 december 2014

Me

De opdracht van gisteren. Ik had er echt geen zin in, geen tijd voor of welke smoes dan ook: een foto van mijzelf. Ik heb nog gekeken naar een 'typical me' object in huis, maar ook dat lukte niet.

Net na het plaatsen van de vorige foto herinnerde ik me het kunstkabinet uit het Rijksmuseum. Een klein kastje, gemaakt van allerlei materialen en kunstvoorwerpen. Aan één kant een spiegel, waar ik dus in te zien ben.
In het museum staat de volgende uitleg:

Kunstkabinet, Augsburg, ca 1627-1630
Verschillende houtsoorten, ivoor, serpentijnsteen, malachiet, solnhofer steen en zilver. 

Dit meubel is een vorstelijke kunstverzameling in het klein. Er zijn allerlei materialen en kleine kunstvoorwerpen in verwerkt. Oorspronkelijk bevatten alle laden en vakken voortbrengselen uit de natuur en kleine kunstwerken. Deze waren bijeengebracht door de Augsburgse koopman, kunsthandelar en diplomaat Philipp Halnhofer. 

Het geheel vormde een weerspiegeling in het klein (microkosmos) van het universum (macrokosmos). De losse inhoud werd in 1631 gestolen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten