Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zaterdag 23 mei 2015

Good times

Vorige week kreeg ik onverwachts een uitnodiging van een vriendin: Ga je mee naar "Det Norske Solistkor"? Ze brengen liederen van onder andere Grieg. Gelijk enthousiast mailde ik per ommegaande terug dat ik er bij zou zijn. De aankondigingen van dit optreden had ik al in de stad zien hangen, maar omdat ik niemand wist om mee te gaan, had ik nog geen actie ondernomen.

Het koor begon heel speciaal, in een grote kring stonden ze om het voorste gedeelte van het publiek. Wij zaten vrij vooraan,  er middenin. De zang was overal om ons heen.

's Middags bleek er een kamerkorenconcours te zijn geweest. Het Nederlandse semiprofessionele koor dat Grieg het beste vertolkte, mocht vanavond samen met Det Norske Solistkor optreden. Ook heel bijzonder dus. Tijdens dat optreden maakte ik snel een snapshot, want ik had een heerlijke tijd.

Det Norske Solistkor

Voor we het wisten, waren de liederen gezongen en was de avond voorbij. De melodie, waarmee het koor de zaal verliet en de lobby betrad, zit nog in mijn hoofd. Een koor met klassieke liederen is normaliter niet mijn eerste voorkeur voor een avondje uit, hoewel ik enorm kan genieten van klassieke muziek. Daar kijk ik nu anders tegenaan. Dit is voor herhaling vatbaar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten