Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


maandag 2 november 2015

Mist

Lord Voldemort is (weer) herrezen, Dementors bewegen zich (weer) vrij rond, er hangt wekenlang een dichte mist, wat zorgt voor een akelige, bijna griezelige, bedompte sfeer.

Ja, ik ben weer aan het lezen in Harry Potter en het weer past zich daar uitstekend bij aan. Tenminste, bij het deel waar ik op dit moment ben: Harry Potter en de Halfbloed Prins. Normaliter heb ik het gevoel dat het buiten hetzelfde weer is als in het boek, dat ik op dat moment lees, ook al is dat niet het geval. Zo wilde ik wel eens met warm weer binnen gaan zitten met een deken over, omdat het in mijn boek sneeuwde. Nu is het eventjes gewoon waarheid.

Mist duurt meestal niet zo lang, maar het weer in het boek verandert nog sneller. Ik sla pagina's om en voor ik het weet is het midwinter. In het Engeland van Harry sneeuwt het. Daar zijn wij nog niet aan toe. Na een week van mist kunnen wij ons verheugen op nog 2 wazige dagen, aldus weeronline. Op woensdag krijgen we eindelijk weer zon.

Mist


Vandaag besloot ik weer te beginnen met een foto per dag. 'Flat' is de opdracht. Plat, zoals ons land. Door de mist is dat niet zo goed te zien. Verre uitzichten verworden ineens tot een kleine wereld. Een wereld waarin geluiden dichterbij klinken en geuren zich aan je opdringen. Je weet dat er nog een hele wereld achter de laaghangende bewolking is, maar nu is alles dichtbij. Hoewel ik liever zon zie, levert het wel mooie plaatjes op.  Gelukkig is deze mist een natuurverschijnsel en geen bijproducten enge, ziel-etende monsters.

De opdrachten voor de rest van de week? Dit zijn ze.

2 opmerkingen:

 1. mistfoto's brengen mystiek, k vind het wel mooi, zeker met nog een toefje herfstkleur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dat is ook zo!

   's Avonds hangt er ook zo'n bijzondere sfeer, als het mistig is.

   Verwijderen