Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


vrijdag 6 november 2015

Face - gezicht

Gisteren passeerde ik haar voor het eerst in het echt: Vrouw Wichers. Ze staat in de H.L. Wicherstraat en bewoners zijn dol op haar. Ik ook! Ik had al vaker afbeeldingen van haar gezien en was altijd enthousiast. Er straalt kracht van haar uit en toch is ze lieflijk in haar bloemetjesjurk. Ze is niet modieus slank, maar wel mooi. Ze heeft geen gezicht, waardoor ze mooi past bij de opdracht van vandaag. Een gezichtloze sterke vrouw, in een herkenbare houding.

Zoals eerder deze week moet ik er weer bij noemen, dat ik helaas mijn fototoestel niet bij me had, maar gelukkig was het mooi weer. Dan voldoet mijn telefoon op zich ook wel. Een beetje bewerking in Picasa, vooral bijsnijden en wat belichting, doet dan de rest.

Vrouw Wichers
Vrouw Wichers in de H.L. Wicherstraat
Voordat ik eraan dacht dit beeld te gebruiken, had ik nog een paar vrolijke gezichten op mijn werk gefotografeerd. Ja, weer met de mobiel. Wat zijn ze leuk he.Met de opdracht van gisteren '6 uur' kon ik niet zoveel. Ik heb altijd wat last met foto's van tijdstippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten