Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


vrijdag 11 september 2015

Het was een week...

Thoughts - Leonid Afremov
Eigenlijk helemaal geen bijzondere week. Ik had geen zin in fotograferen. Dat gebeurt op zich wel vaker, maar deze week stonden opdrachten me ook niet zo aan; 'ik hoor', 'ik zie', en 'help', bijvoorbeeld. Daarnaast doet de computer erg vervelend thuis, dus echt gemotiveerd om daarachter te zitten (wat met foto's van de camera dus moet) was ik niet.

Wat wel weer heel leuk was: Postcrossing.
Uit Belarus (= Wit Rusland, maar ik vind Belarus leuker klinken) een mooie kaart uit mijn favorieten: Dit regenachtige bankje in fantastische kleuren. Maken de kleuren de sfeer of is het de afbeelding zelf? Zo'n bankje in het park, mogelijk met wat winkels erachter, nostalgische straatverlichting. Voor mij is het de combinatie, schitterend.


Rainy mood - Anna Loch
 Uit Rusland kreeg ik diezelfde dag het getekende meisje, dat in de regen loopt. Achterop een leuk verhaal van de zendster, dat ze zelf zo van de regen houdt en zich erop verheugt. Grappig, want ik houd daar helemaal niet van. Dat kon ik dan weer in de 'hurray' schrijven. Ik vind de afbeelding wél heel leuk!

Beide kaartjes passen mooi bij het herfstweer, dat eraan zit te komen. Ze laten me zelfs wel zien dat herfst niet zo erg hoeft te zijn. Misschien moet iemand me nog een mooie foto sturen van een bos in de herfst, dan is het plaatje compleet, maar naar zoiets kijken is natuurlijk weer wat anders dan erdoor moeten.

Uit Taiwan kreeg ik nog een leuk en grappig (maar ook lekker) kaartje met eten. Dat warmt de buik weer een beetje, zelfs al in gedachten.

Taiwanese food
Naast deze kaartjes kreeg ik nog een grappig kaartje uit Duitsland en stadsgezichten uit Istanboel, Sidney en New York. Ik ben verwend dus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten