Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


dinsdag 26 augustus 2014

Regels zijn regels

Wildkamperen is in Nederland verboden. Logisch, want zoveel 'wilde' plekken hebben we niet. Alle groen is geregisseerd, geregistreerd en afgebakend. Lapjes natuur begrensd en doorsneden met paden en wegen. Postzegeltjes groen.

Voor omgang met deze natuur zijn regels vastgesteld. Je mag niet zomaar overal komen. Een willekeurige spar omhakken, omdat hij zo mooi in je kamer staat met kerst, is verboden. Een ree schieten, omdat reebout je zo lekker lijkt op zondag, mag ook niet. Eenden en ganzen, waarvan er toch genoeg voor je voeten lopen, moet je met rust laten. Zomaar ergens je hengel uitgooien is niet toegestaan.

En dan komt het: voor jagen en vissen zijn vergunningen. En met vissen kun je een vispas krijgen voor vissen bij nacht. Regelmatig zie ik in het natuurgebied in de buurt een tentje langs het water staan. Kamperen? Nee, vissen! En dat mag. Zo'n tentje kan er zelfs enkele dagen staan. Is dat even handig.


Toch wildkamperen in eigen land? Koop voor nog geen twee tientjes een (nacht-)vispas. Zoek een leuk plekje met open water. Plaats je (speciale) tentje, gooi een paar hengels in het water en klaar ben je. Dit mag gewoon het hele jaar door. En heb je meer liefhebbers in de buurt, dan krijg je toch weer een soort campinggevoel, zoals hier op het strand bij het Kardingermeer. Wil je meer privacy? Verstop je lekker achter het riet. Zitten alleen de bewoners je enigszins in je nek te hijgen misschien.

Waar deze mensen in de 24 uur dat ze vissen hun behoefte doen, daar wil ik liever niet aan denken. De WC's op deze locatie zijn bij mijn weten alleen met mooi weer geopend.

NB: mogelijk is een en ander toch niet zo simpel als ik het me voorstel. Ook aan het nachtvissen zijn regels verbonden, waar ik me verder niet in heb verdiept. Deze regels zijn op de website van de Hengelsportfederatie Groningen en Drenthe na te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten