Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zondag 26 juli 2015

Genieten


Sinds 2 weken alweer zijn we met vakantie in Portugal. het is genieten; prachtig weer, fijne camping, leuke mensen en heerlijke natuur. Met het fototoestel in de aanslag probeer ik een wielewaal en een hop te fotograferen. Helaas zitten deze vogels kennelijk nooit stil.

Elke dag proberen we mee te wandelen met een Engels stel, dat dan hun hond uitlaat. Vorige week kwamen we bij een meertje, waar we plots een ijsvogeltje zagen. Ik neem op deze wandelingen mijn camera niet mee. De omgeving is fantastisch, maar het gaat om de wandeling en ik wil niets steeds stilstaan voor (weer) een mooi plaatje. Deze keer was dat natuurlijk enigszins frustrerend, maar gelukkig waren de Engelsen ook enthousiast. We spraken af terug te komen met verrekijker en camera.

Vanmorgen was het zo ver, maar eindelijk bij het meertje aangekomen wachtte ons een teleurstelling: geen ijsvogeltje. Gelukkig waren we geduldig, want terwijl we bijna van plan waren toch maar weer terug te keren, vloog het beestje tussen ons door! Daarna ging het rustig op diverse plekken zitten en zo kreeg ik alle kans in elk geval deze vogel vast te leggen. (Ondertussen zat ik te balen dat ik mijn betere telelens thuis in Nederland had laten liggen)

IJsvogel

Inmiddels heb ik ook de hop op de foto, maar onscherp en onduidelijk. We zijn hier nog een paar dagen en na vandaag houd ik hoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten