Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


maandag 12 oktober 2015

Rustig op het blog?



Het is niet dat ik niet blog, het is meer dat ik hier niet blog.

Gelukkig is het blog niet volledig stil, af en toe wil ik toch wat kwijt, maar fotograferen doe ik even niet. Waarom? Geen idee. Deze maand is het weer alfabetmaand bij de foto per dag en dat vind ik meestal juist leuk, maar het zit er kennelijk niet in. Het begon ermee dat de inspiratie stopte, al voor het alfabet, en toen was ik uit de 'flow', zeg maar. Nu heb ik af en toe wel een ingeving, maar heb geen zin er een foto per week van te maken (hoewel het misschien een idee is daar een fotogroep van te zoeken) En halverwege het alfabet invallen, voelt ook wat raar, dus deze maand geen fms foto's van mij. Ik geniet nog wel op facebook van de andere foto's. Veel niet-Engelstaligen gebruiken het alfabet om de rest deelgenoot te maken van woorden en gebruiken in hun moedertaal. Zo zie ik ineens heel veel Nederland(s) voorbij komen, maar ook Frans en Spaans.

Ondertussen blog ik er lustig op los op mijn andere blog, aangemaakt voor de cursus. Dat gaat goed, gelukkig. Nog maar 4 weken en we zijn klaar. Dan zit er ruim een jaar op. Een jaar waarin we begonnen met algemene schrijftechnieken, vooral toegespitst op fictie, en ons nu specialiseren in het schrijven van Columns en Blogs. Eigenlijk hoef ik alleen mijn evaluatie nog maar te schrijven. Stiekem zit ik alweer te denken over een volgende cursus. Iets waarmee ik op het/dit blog verder kan. Daarnaast vraag ik me af wat ik met het andere blog ga doen. Voeg ik het samen met dit blog, houd ik het apart of stop ik er gewoon weer mee, omdat het te persoonlijk is?

Daar denk ik dus nog even over na. Zo'n beslissing hoeft natuurlijk niet nu al gemaakt. Zolang ik beide blogs maar een beetje actief houd, kunnen ze ook rustig naast elkaar bestaan. Fotograferen komt vanzelf weer en dan komt in elk geval hier wel weer een verhaaltje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten