Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


dinsdag 28 november 2017

Zon en zen

Buiten is het grijs en koud. Mijn gedachten gaan regelmatig terug naar onze vakantie in Frankrijk, afgelopen september. We zaten in een huisje op een camping vlakbij Puget-Théniers in de Franse Alpen.

Het riviertje de Var stroomde in het dal langs onze camping. De bedding doet vermoeden dat het in andere jaargetijden een echte rivier kan zijn, maar nu leken we naar de overkant te kunnen lopen, ware het niet dat dit met al die stenen vast erg lastig is. Na vijf maanden droogte was er van de Var weinig over.

We waren niet de eersten, die stenen stapelden. Verderop stond een heel woud van gestapelde stenen. Wij waren wel de enigen bij deze plek, zo vlak bij het water. Waarschijnlijk zullen onze stapels ook het eerste wegspoelen, zijn ze nu al weg.


Steenmannetje
Terwijl ik altijd dacht dat het stapelen van stenen vooral zen is, leert Wikipedia mij dat deze steenmannetjes vna oudsher gebruikt werden om routes aan te duiden. Vooral in onherbergzame gebieden met mistig klimaat, zoals Schotland, Wales en Scandinavië. Van het stapelen van stenen en boeddhisme kan ik verrassend weinig vinden, behalve dat je stenenstapeltjes kunt kopen, om in je tuin te zetten. De rivierbedding van de Var kan een goudmijn zijn.


Steenmannetje

Ik vraag me af of de Var altijd zo droog is geweest in de zomer. Verderop ligt het plaatsje Entrevoux. Hier heeft lijkt de rivier de bedding beter te vullen. Vroeger, toen Entrevoux een nederzetting van formaat was, zal het een belangrijke levensader zijn geweest, schat ik in, die het plaatsje bovendien beschermde tegen indringers. De Var, zoals wij hem zien, kan voor vijanden geen obstakel zijn geweest. 

Entrevoux

Rijdend richting Nice, reden we lange stukken langs de Var, soms staken we 'm over. Een brede droge bedding, bedekt met witte steen. Ontwortelde bomen langs de kanten doen een ander beeld vermoeden.

Alpes-Maritimes


Al met al brengen deze foto's me weer even terug naar zonniger en ontspannen tijden. Vakantie zoals vakantie bedoeld is. Terugdenken brengt me weer even op die plek, in die sfeer. Een blik naar buiten brengt me terug naar de werkelijkheid. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten