Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


woensdag 22 november 2017

Piggelmee

Piggelmee

In het land der blonde duinen
Niet zo heel ver van de zee
Woonde eens een dwergenpaartje 
En dat heette Piggelmee

Zo luid het eerste couplet van een oud boek/verhaal, dat mijn oma mij voorlas. Het hele boek was reclame voor Van Nelle koffie. En een wijze les over hebberigheid.

Pa Piggelmee ontmoet een tovervisje, dat wensen vervult. Ma Piggelmee heeft meer en meer wensen.  niet meer leven in hun omgekeerde Keulse pot, maar een echt huis, om mee te beginnen. Ze wenst meer en meer, maar wanneer ze betere koffie wil dan Van Nelle, wordt het visje boos en worden alle wensen teruggedraaid. Want dát kan natuurlijk niet.

Dit kwam vanmorgen allemaal bij me op, toen ik dit kleinen theeserviesje zag in een inbrengwinkel. Helaas, ik heb er niets aan, het zou alleen in de weg staan, maar de herinneringen zijn gelukkig blijvend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten