Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


donderdag 23 mei 2013

Kunst en kijken


Dit kunstwerk staat in een gebied waar ik graag wandel. Ik zie er een kasteel in en voor mij past dat precies bij de omgeving. Een vriendin van mij sprak er schande van, dit kunstwerk op deze plek of waar dan ook. Ze vond het echt een aantasting. Zo kunnen meningen verschillen. Over kunst en andere zaken.

De website Kunst op straat Groningen vertelt dat het een kunstwerk is van Gjalt Blaauw. Hij maakte het in opdracht voor 'Lyrisch Schetsboek'. Het zou bij de Piccardthofplas geplaatst worden. Blaauw gaf het kunstwerk geen titel. Ik vraag me dan toch af wat hij erin ziet. Wat is zijn visie?

Overigens is onderstaande beeld een favoriet van mij. Helaas kan ik er geen informatie over vinden. Ik heb er met mooi weer vaak naast zitten lunchen. Het staat (stond?) op de opslag. Ik wil haar graag voor de deur.

1 opmerking:

  1. Inmiddels weet ik dat het onderste beeld gemaakt is door Harm Blanken. Hij staat nu in Lewenborg achter de oude bieb

    BeantwoordenVerwijderen