Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


donderdag 9 mei 2013

Herdenken en vieren

Elk jaar doen we het weer. Op 4 mei herdenken we de doden, gevallen in de oorlog van '40-'45, maar ook (Nederlandse) slachtoffers van de oorlogen hierna. Afgelopen jaar was ik in Polen. Het enige waar ik gedurende de 2 minuten stilte aan kon denken was dit.Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Of we wel zo vrij zijn, daar discussiëren mensen over. Voor mij is vrijheid kunnen doen wat je wilt, zonder dat je anderen daarmee lastig valt. Pijn doet. Vrijheid binnen grenzen dus.
Kunnen doen wat je wilt wordt sowieso al begrensd door kunnen doen wat je kan. Er zijn persoonlijke grenzen, zoals geld en gezondheid. Het is mooi als je in je leven de mogelijkheid hebt, de keuzes binnen je eigen en de sociale grenzen naar tevredenheid te kunnen maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten