Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


vrijdag 1 december 2017

Regenboogchallenge

Op facebook en twitter is weer eens een nieuwe 'challenge' actief: 7 dagen een zwart-witfoto plaatsen. Ik deed er enthousiast aan mee.

"Saai", zo is het commentaar van een vriendin van mij. Juist in deze donkere tijd voor kerst, verwacht je wat meer kleur en licht. Al dat zwart-grijs-wit maakt je alleen maar depressiever.

Dit bracht mij op een idee. In aanloop op Paarse Vrijdag 2017, de dag waarop je door het dragen van de kleur Paars je solidariteit kunt tonen met de LHBTIQ-community, een regenboogchallenge. Elke dag een foto met in het onderwerp de volgende kleur van de regenboog.Van rood, via oranje, geel, groen en blauw naar paars. (eigenlijk is het indigo en violet, maar dat valt beide onder paars)

Ik begin overmorgen. (denk nog na over onderwerpen)


Buiten zien we de afgelopen weken genoeg regenbogen, trouwens. Dat houdt in elk geval in dat de zon schijnt, ergens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten