Mijn dagelijkse foto of project

Wat wil ik? Fotograferen en schrijven!
Een tijdje deed ik dit met veel plezier op de website van mijn werkgever maar hiervoor was helaas geen vacatureruimte. Toen besloot ik dan maar een eigen blog te beginnen. Gewoon voor mijn lol.

Een tijdje heb ik door FMSphotoaday dagelijks foto's geplaatst. De Australische Chantelle Ellen plaatst elke maand een lijstje op internet, met opdrachten voor elke dag. Op een gegeven moment lukte me dat niet meer. Nu plaats ik gewoon foto's, wanneer het zo uitkomt. Over het algemeen gemaakt met de mobiele telefoon, want dat gaat sneller.

Daarnaast vul ik aan met kaarten, die ik stuur of ontvang via Postcrossing, een ansichtkaarten-uitwisseling met mensen over de hele wereld. Op mijn twee andere blogs schrijf ik over mijn leven en het lezen van boeken.

Alle foto's op het blog zijn van mij, tenzij anders vermeldt. Niet zomaar door anderen te gebruiken dus!


zondag 6 augustus 2023

Heerlijke koek

 We hadden weer eens wat oudere bananen, dus ik besloot een havermoutnotenkoek te maken. Klinkt niet logisch, als je het zo leest, maar daar gaan dus bananen door. Heel gezond! En lekker. En zonder honing ook nog vegan. Supersimpel te maken ook. 

Donny zit op de koek, er zijn wat stukken uit de schaal

Dag 218 van 365


Voor wie het ook wil maken:

Recept voor circa 8 tot 10 repen
Tijd: 20 min. + 30 min. in de oven

Benodigdheden:

100 gram noten, ongezouten (zoals hazelnoten, amandelen, cashewnoten)
8 eetlepels havermout
2 bananen (liefst zo rijp mogelijk)
Eventueel een scheutje honing

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Hak de noten met een mes wat fijner. Meng de noten met de havermout. Het beste is om rijpe bananen voor dit recept te gebruiken, die kun je namelijk gewoon fijnprakken met een vork (en ze hebben ook meer smaak) en door het noten/havermoutmengsel mengen. Heb je geen rijpe bananen in huis, maal de bananen dan even fijn in een blender/keukenmachine. Meng de noten en havermout met de banaan en voeg eventueel nog een scheutje honing toe. Schep het ‘beslag’ in een ingevette ovenschaal. Strijk vervolgens met een lepel of vork het ‘beslag’ een beetje glad. Zelf heb ik nog wat chocolate chips in het ‘beslag’ geduwd maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld wat hele noten, voor een extra bite. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Snijd vervolgens de koek in reepjes en bewaar in aluminiumfolie.’

Tip: ook lekker met geraspte kokos.

Bron: https://www.lekkerensimpel.com/havermout-noten-tussendoortje/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten