Sinds enige tijd volg ik een dieet (misschien hierover nog een keer meer) en één van de gerechten die ik wél mag is pompoen. Gelukkig hebben we internet en gelukkig zijn er ook makkelijke gerechten met pompoen. Ook fijn: de schil hoeft er eigenlijk helemaal niet af, blijft alleen het snijden over, maar ook dat went.
Het recept is als volgt: Simpele geroosterde pompoen uit de oven, een recept van Jamie Oliver:
Ingrediënten:
- 1 (fles)pompoen, gehalveerd, pitten verwijded en in plakken gesneden
- naaldjes en blaadjes van wat takjes rozemarijn, tijm en salie
- olijfolie, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 190 ºC
- Verdeel de plakken pompoepn over een bakplaat, bestrooi ze met de rozemarijn, tijm en salie plus wat zout en peper, besprenkel met olijfolie. Schep alles door elkaar, zodat de plakken pompoen rondom door de olie en kruiden worden bedekt.
- Rangschik de plakken in een enkele laag en rooster ze 35-45 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is en donkerder goudkleurige randjes heeft. Keer de plakken halverwege voorzichtig om.
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik de kruiden in een potje doe met de olie en deze vervolgens met een kwast over de plakken verdeel. Zoals te zien is, worden de puntjes bij mij niet 'iets donkerder' maar gewoon zwart. Het is inmiddels wel een favoriet gerecht. Hoewel het aangeraden wordt bij risotto of couscoussalade, vind ik het lekker als hartig tussendoortje. Of bij de lunch.
Verder moet ik nog wat doen aan de kleur van mijn foto's in mijn 'studio', het ziet er een beetje oranje uit. Of ik moet een beter bewerkingsprogramma, dat is tenslotte ook nog een wens op 'het lijstje'
Voor de volledigheid volgt hier nog 'Zen' van afgelopen zondag.
mij lijkt je studio toch wel te voldoen
BeantwoordenVerwijderende pompoen ziet er heel lekker uit